fbpx

על הטופו

בהגדרתו ״היבשה״, טופו הוא חלב סויה שעבר גיבון – ממש כמו שגבינה עוברת מחלב מן החי. אבל האמת היא שטופו הוא עולם שלם של אפשרויות קולינריות, שבין היתר מספק גם המון ערכים תזונתיים חיוביים..
הטופו התגלה בסין לפני כ-2000 שנה, התפשט ברחבי אסיה הרחוקה והפך במרוץ השנים לאבן יסוד במטבח האסייתי – לא כתחליף, אלא כחומר גלם שעומד בפני עצמו ומצטיין במבחן הזמן.  הטופו שלנו מיוצר בתהליכים מסורתיים מפולי סויה שלא עברו הנדסה גנטית וללא חומרים משמרים, וכך מצליח להביא את כל ערכיו התזונתיים של הטופו בצורתם המיטבית.
היתרון הגדול של טופו? הוא מספק חלבון מלא
חלבון הוא תרכובת של חומצות אמינו, ויש לו תפקיד משמעותי בבנייה של רקמות ואיברים. ישנן 22 חומצות אמינו – וחלבון סויה מכיל את כולן, כולל 9 החומצות החיוניות שהגוף אינו מייצר בעצמו. חבילת טופו 300 גרם של משק ויילר מספקת כ-45 גרם חלבון מלא – יותר ממחצית מהצריכה היומית המומלצת לאדם במשקל ממוצע.
בשלושים שנות פעילות, מה לא שמענו על טופו?
הטעם לא ניכר, המרקם מוזר, אופן העבודה איתו לא מוכר. במשך עשרות שנים הסתובב המון מידע לא מדויק על השפעות הצריכה שלו. אבל ככל שמחקרים גילו יותר, כך הפך טופו לאחד המוצרים הנחקרים ביותר בתחום התזונה, וככל שהשפעותיו הבריאותיות ואפשרויות ההכנה המגוונות שלו התבהרו, הוא צבר פופולריות הולכת וגדלה גם מחוץ לאסיה הרחוקה.
תהליך הייצור במשק ויילר
סרטון בהפקת Foody
מה יש בטופו?
המלצות לשימוש ולשמירה על הטופו:

נשמור על הטופו בקירור, מכוסה במים. את המים רצוי להחליף מדי יום. מומלץ לצרוך את הטופו עד חמישה ימים לאחר הפתיחה.

במקרה זה, טבעי שצבעו ישתנה מלבן לצהבהב. אחרי ההפשרה, מומלץ ללחוץ את הטופו להוצאת הנוזלים. הטופו צפוי לשנות את מרקמו ולספוג היטב טעמים. הקפאה היא פרקטיקה נפוצה ביפן, ומשמשת ליצירת ״קורי טופו״, שהוא מרכיב קלאסי במטבח היפני המסורתי. 

אפשר לחתוך את הטופו איך שבא לנו: לקוביות, לפרוסות, לגרר בפומפייה או להכניס למעבד מזון ביחד עם ירקות – הכל תלוי במתכון שבחרנו.

טעמו של הטופו נייטרלי, והשרייה שלו במרינדה בין 4 שעות ללילה שלם תעניק לטופו אופי עשיר בטעמים חדשים. סוגי מרינדה כוללים סויה, טריאקי, צ׳ילי חמוץ מתוק, קארי ועוד. 

> קיצור דרך להוספת טעמים לטופו הוא הקפצה במחבת עם שמן זית ורוטב סויה איכותי. מקסימום טעם במינימום מאמץ.

חדש במשק ויילר

לרגעים פריכים, הכירו את השניצלים והנאגטס שלנו, היחידים שעשוי מטופו טבעי, איך עשינו את זה? לקחנו את הטופו שלנו, טחנו אותו, תיבלנו קצת, ציפינו בפירורים וקיבלנו את המתכון המושלם: טעים, בריא ופשוט להכנה
השניצלים שלנו
הנאגטס שלנו
דילוג לתוכן