fbpx

סמבוסק מטוגן במילוי טופו

מצרכים
בצק:
1 ק"ג (חבילה) קמח
50 גרם שמרים טריים או 3 כפות שמרים יבשים
120 מ"ל (1/2 כוס) שמן
480 מ"ל (2 כוסות) מים פושרים או מי חומוס מפחית
1 כפית מלח
מלית:
3-4 כפות שמן זית
2 בצלים גדולים, חתוכים לקוביות
1 חבילה (300 גרם) טופו חומוס בטעם טבעי
1 פחית גרגירי חומוס, מסוננים (לשמור את הנוזלים)
1.5 כפיות מלח, או לפי הטעם
½ כפית פלפל שחור
1 כפית גדושה כמון
1-2 כפות מי חומוס
שמן לטיגון חצי עמוק
הכנה

שמים בקערת מיקסר עם וו לישה את כל מרכיבי הבצק, למעט המלח, ולשים במהירות בינונית כ-5-6 דקות, עד שמתקבל בצק רך ונוח לעבודה.
במידת הצורך מוסיפים עוד קצת מים. מוסיפים בסוף את המלח ולשים עוד דקה.
משמנים קערה, מעבירים את הבצק, מכסים ומתפיחים במקום חמים עד להכפלת הנפח, כשעה-שעה וחצי.
מכינים את המלית:
מחממים את השמן במחבת, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד להזהבה יפה. נשתמש במחבת הזו מאוחר יותר לטיגון הסמבוסקים.
שמים בקערת מעבד מזון את הטופו חומוס, גרגירי החומוס, הבצל והתבלינים וטוחנים בפולסים לתערובת אחידה אך מעט גושית. מוסיפים בהדרגה את מי החומוס כדי לרכך את המלית. שומרים בצד.
לשים את הבצק שתפח כדי להוציא את בועות האוויר, מחלקים חצי-חצי (יותר נוח לעבודה) ומרדדים לעלה בעובי 0.5 ס"מ. קורצים עיגולים בקוטר בערך 8 ס"מ בעזרת כוס או קורצן עוגיות.
ממלאים את עיגולי הבצק בערך בכף מהמלית (שלב 2), מקפלים לחצי ומהדקים היטב, אפשר בעזרת מזלג.
מחממים שמן במחבת ומטגנים את הסמבוסקים משני הצדדים עד להשחמה.
מגישים מיד בליווי טחינה, או שומרים בכלי אטום במקרר

חדש במשק ויילר

לרגעים פריכים, הכירו את השניצלים והנאגטס שלנו, היחידים שעשוי מטופו טבעי, איך עשינו את זה? לקחנו את הטופו שלנו, טחנו אותו, תיבלנו קצת, ציפינו בפירורים וקיבלנו את המתכון המושלם: טעים, בריא ופשוט להכנה
השניצלים שלנו
הנאגטס שלנו
דילוג לתוכן