שקשוקה טבעונית

מצרכים:


לקציצות הטופו

  • חבילת טופו רך של "משק ויילר"
  • 4 כפות קמח חומוס
  • 1 כפית כורכום
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל

לשקשוקה

  • גמבה
  • 5 עגבניות
  • 3 שני שום קלופות ופרוסות
  • 1/2 פלפל ירוק חריף טרי פרוס לטבעות
  • כפית מלח ים אטלנטי
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
  • כפית שטוחה פפריקה אדומה
  • כף שמן זית

הכנה:

מכניסים למעבד מזון את כל מרכיבי "הקציצות " עד לקבלת תערובת אחידה.

חותכים את הגמבה והעגבניות.

מטגנים את הגמבה במשך כ-5 דקות.

מוסיפים את העגבניות השום והפלפל החריף. מטגנים במשך כ- 10 דקות.

מכדררים בידיים רטובות כדורים מתערובות הטופו, מכניסים בעדינות לשקשוקה.

מכסים ונותנים לשקשוקה להתבשל במשך כ-10 דקות על אש קטנה.


אוכלים חם, בתיאבון.