קציצות טופו יפניות


מצרכים:

  • טופו 200 גרם
  • גזר
  • בצל קטן
  • חופן אצות איזיקי
  • חצי כפית ג'ינג'ר מגורד
  • 3 כפות פנקו
  • מלח לפי הטעם
  • 2 כפות רוטב סויה
  • כף טחינה

 

לרוטב:

  • 3 כפות רוטב סויה
  • 2 כפות חומץ טבעי
  • 2 כף סוכר
  • חצי כפית קורנפלור מומס
  • רבע כוס מים

הכנה:

מגרדים את הטופו, הבצל והגזר.

משרים בקערה גדולה עם מים את האצות למשך כ20 דקות.

מוסיפים לתערובות את הטחינה, רוטב סויה, ג'ינג'ר ואת האצות.

מוסיפים פנקו ומלח לפי הטעם , מערבבים היטב.

רואים אם ניתן ליצור מהתערובת קציצות יציבות, אם לא מוסיפים בהדרגה פנקו או טחינה.

יוצרים קציצות עם הידיים ומטגנים בשמן.

מחממים מחבת, מוסיפים את חומרי הרוטב, מבשלים למשך כ10 דקות את הרוטב עד שהוא נהיה סמיך.

מגישים את הקציצות חמות לצד הרוטב.


בתיאבון!