קציצות טופו חומוס טבעוניות ברוטב אדום
מרכיבים ל-9 קציצות בינוניות:
קציצות:
- 300 גרם (1 חבילה) טופו חומוס בטעם טבעי של משק וילר
- 1 בצל קטן, חתוך גס
- 1-2 שיני שום
- צרור קטן של עלי כוסברה או פטרוזיליה
- 2 כפות שמן
- 3 כפות פירורי לחם / קמח חומוס
- 1 כפית מלח
- 1 כפית כמון
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- מעט שמן לטיגון
רוטב:
- 1 כף שמן
- 2 שיני שום, כתושות
- 400 גרם (1 פחית) עגבניות מרוסקות
- 2 כוסות מים רותחים
- 1 גזר, חתוך לקוביות בינוניות
- 1/2 כפית מלח, או לפי הטעם
- 1 כף מייפל / סוכר
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- ½ כפית כמון
הגשה:
- כוסברה קצוצה
אופן הכנה:
- שמים את כל חומרי הקציצות במעבד מזון וטוחנים לתערובת אחידה ודביקה.
- יוצרים קציצות בגודל בינוני ומסדרים על הקרש.
- מחממים מעט שמן במחבת ומטגנים את הקציצות משני הצדדים עד להזהבה יפה. מעבירים לצלחת. את השלב הזה אפשר לעשות גם בתנור ב-180 מעלות (אפייה עד להזהבה יפה).
- במקביל מכינים את הרוטב: מחממים בסיר את השמן ומטגנים את השום. מוסיפים את העגבניות המרוסקות, מערבבים ומבשלים כ-2 דקות. מוסיפים מים רותחים, גזר, כל התבלינים, מערבבים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים כ-10 דקות. טועמים ומתקנים את התיבול.
- מוסיפים את הקציצות המוכנות לרוטב, מכסים ברוטב ומבשלים כ-10 דקות נוספות בלי לערבב. הקציצות אמורות להיות רכות.
- מפזרים את הכוסברה ומגישים מיד, או שומרים בכלי אטום במקרר.
בתיאבון!