מרכיבים ל-9 קציצות בינוניות:

קציצות:

  • 300 גרם (1 חבילה) טופו חומוס בטעם טבעי של משק וילר
  • 1 בצל קטן, חתוך גס
  • 1-2 שיני שום
  • צרור קטן של עלי כוסברה או פטרוזיליה
  • 2 כפות שמן
  • 3 כפות פירורי לחם / קמח חומוס
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית כמון
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • מעט שמן לטיגון

רוטב:

  • 1 כף שמן
  • 2 שיני שום, כתושות
  • 400 גרם (1 פחית) עגבניות מרוסקות
  • 2 כוסות מים רותחים
  • 1 גזר, חתוך לקוביות בינוניות
  • 1/2 כפית מלח, או לפי הטעם
  • 1 כף מייפל / סוכר
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • ½ כפית כמון

הגשה:

  • כוסברה קצוצה

אופן הכנה:

  1. שמים את כל חומרי הקציצות במעבד מזון וטוחנים לתערובת אחידה ודביקה.
  2. יוצרים קציצות בגודל בינוני ומסדרים על הקרש.
  3. מחממים מעט שמן במחבת ומטגנים את הקציצות משני הצדדים עד להזהבה יפה. מעבירים לצלחת. את השלב הזה אפשר לעשות גם בתנור ב-180 מעלות (אפייה עד להזהבה יפה).
  4. במקביל מכינים את הרוטב: מחממים בסיר את השמן ומטגנים את השום. מוסיפים את העגבניות המרוסקות, מערבבים ומבשלים כ-2 דקות. מוסיפים מים רותחים, גזר, כל התבלינים, מערבבים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים כ-10 דקות. טועמים ומתקנים את התיבול.
  5. מוסיפים את הקציצות המוכנות לרוטב, מכסים ברוטב ומבשלים כ-10 דקות נוספות בלי לערבב. הקציצות אמורות להיות רכות.
  6. מפזרים את הכוסברה ומגישים מיד, או שומרים בכלי אטום במקרר.

בתיאבון!