מחממים תנור ל180 מעלות
קולים את השקדים במחבת
מטגנים את הבצל על אש בנינות עד שהוא ממש משחים
שמים את הטופו במעבד מזון
מערבלים עד שנוצרת משחה אחידה
מוסיפים את השקדים והבצל
מוסיפים לימון, שמן זית ותבלינים
משרים את העגבניות במים חמים ומקלפים אותם
מרסקים את העגבניות במעבד מזון
כותשים את השום ומטגנים אותו על מחבת ביחד עם שמן זית ועשבי התיבול
מוסיפים את העגבניות ומטגנים עוד כ5 דקות
מוסיפים את הרסק ואת המלח והסוכר. עד שהרוטב נהיה אחיד
ומורידים מן האש
מעברים את התערובת של הטופו לשקית זילוף ומזלפים לתוך הקנלוני
מסדרים את הקנלוני הממולאים בתבנית, עם מעט רוטב עגבניות בתחתית
שופכים על הקנלוני את מחצית מהרוטב העגבניות ומכסים בנייר כסף
מכניסים לתנור ל20 דקות
מוצאים מהתנור, מורידים את הנייר הכסף
שופכים את יתר רוטב העגבניות ומכניסים לתנור 20 דקות נוספות