• מרכיבים לתבנית קיש בקוטר 22-24 ס"מ:קלתית:

    1/2 חבילת בצק פריך פרווה מוכן, מופשרת לפי הוראות היצרן

    מילוי:

    2 כפות שמן זית

    1 בצל, חתוך לקוביות בינוניות

    2 שיני שום, קצוצות

    1 גזר, מגורד בפומפיה גסה

    1 פלפל גמבה אדום, חתוך לרצועות דקות

    2 כוסות פרחי ברוקולי

    1 חבילה (300 גרם) טופו חומוס בטעם טבעי מסונן ומיובש

    2 כפות טחינה גולמית

    1 כף סויה

    מלח ופלפל שחור לפי הטעם


אופן הכנה:

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. מסדרים את הבצק בתבנית, חותכים את הקצוות המיותרים ומחוררים את התחתית בעזרת מזלג. מכסים בנייר אפייה, ממלאים בשעועית או כל משקולת אחרת ואופים 15 דקות עד להתחלת ההזהבה. מוציאים מהתנור.
  3. מגרדים את הטופו חומוס בפומפייה גסה (שלב 1).
  4. מכינים את המילוי: מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הבצל והשום עד להזהבה. מוסיפים את הגזר והפלפל, מערבבים וממשיכים לטגן עד שהם מתרככים. מוסיפים את הברוקולי, מערבבים וממשיכים לטגן עד שהם מתרככים.
  5. מעבירים את הירקות לקערת ערבוב גדולה, מוסיפים את הטופו חומוס (שלב 2), הטחינה והסויה ומערבבים היטב. טועמים ומתבלים במידת הצורך.
  6. מעבירים את המילוי לתוך הקלתית החצי אפויה ומיישרים.
  7. מחזירים את התבנית לתנור ואופים עוד 20-15 דקות, או עד שהקיש זהוב ומוכן.
  8. מגישים מיד.

בתיאבון!