קיש טבעוני עם טופו, ברוקולי ופלפלים
- מרכיבים לתבנית קיש בקוטר 22-24 ס"מ:קלתית:
1/2 חבילת בצק פריך פרווה מוכן, מופשרת לפי הוראות היצרן
מילוי:
2 כפות שמן זית
1 בצל, חתוך לקוביות בינוניות
2 שיני שום, קצוצות
1 גזר, מגורד בפומפיה גסה
1 פלפל גמבה אדום, חתוך לרצועות דקות
2 כוסות פרחי ברוקולי
1 חבילה (300 גרם) טופו חומוס בטעם טבעי מסונן ומיובש
2 כפות טחינה גולמית
1 כף סויה
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
אופן הכנה:
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מסדרים את הבצק בתבנית, חותכים את הקצוות המיותרים ומחוררים את התחתית בעזרת מזלג. מכסים בנייר אפייה, ממלאים בשעועית או כל משקולת אחרת ואופים 15 דקות עד להתחלת ההזהבה. מוציאים מהתנור.
- מגרדים את הטופו חומוס בפומפייה גסה (שלב 1).
- מכינים את המילוי: מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הבצל והשום עד להזהבה. מוסיפים את הגזר והפלפל, מערבבים וממשיכים לטגן עד שהם מתרככים. מוסיפים את הברוקולי, מערבבים וממשיכים לטגן עד שהם מתרככים.
- מעבירים את הירקות לקערת ערבוב גדולה, מוסיפים את הטופו חומוס (שלב 2), הטחינה והסויה ומערבבים היטב. טועמים ומתבלים במידת הצורך.
- מעבירים את המילוי לתוך הקלתית החצי אפויה ומיישרים.
- מחזירים את התבנית לתנור ואופים עוד 20-15 דקות, או עד שהקיש זהוב ומוכן.
- מגישים מיד.
בתיאבון!