קובה טבעוני


 מצרכים:

לקובה:

  • קילו סולת
  • שלוש כוסות מים
  • כפית מלח

למלית:

  • בצל קצוץ דק
  • סלסלת פטריות שמפניון קצוצות
  • חבילת טופו קשה מגורר
  • שלוש כפות רוטב סויה
  • שתי כפות קוואקר
  • חצי כפית בהרט

למרק:

  • בצל קצוץ דק
  • שלושה סלקים גדולים- שניים מגוררים ואחד חתוך לקוביות
  • חצי ראש סלרי קצוץ דק
  • חצי מיץ לימון
  • כף וחצי סוכר
  • מלח
  • פלפל

הכנה

לקובה:

לערבב בקערה גדולה סולת, קמח ומים, לשים בצד ל-20  דקות.

להכנת המלית:

מטגנים את הבצל עד שהוא נהיה שקוף.

מוסיפים את הפטריות והטופו ומטגנים כ-5 דקות.

מוסיפים את הבהרט, רוטב הסויה והקוואקר.

למרק:

מטגנים בסיר את הבצל והסלרי, מוספים את הסלק.

שופכים מעל מים רותחים. מבשלים ל-20 דקות עד שהסלק יתרכך.

מוסיפים לימון, סוכר מלח ופלפל. מומלץ לשים גם עלי סלרי שיעניקו עוד טעם.

להכנת הקובה:

יוצרים בידיים רטובות מתערובת הסולת כדורים בגודל של כדור פלאפל.

משטחים כל כדור לפיתה קטנה, שמים במרכז כפית מהמלית, סוגרים בעדינות ומכדררים לכדור. שימו לב שהכדורים לא יצאו עבים או דקים מידי – עבדו לאט ובסבלנות.

מניחים את הכדורים על מגש.

מכניסים את הקובה למרק בעדינות בעזרת כף. מכניסים את הכדורים אחד אחד בהפרשים של חצי דקה. משך הבישול כ-20 דקות.

שימו לב לא לבחוש את המרק.

אפשר להקפיא את מה שנשאר לפעם הבאה.


בתאבון!