פסטה בולונז טבעוני מטופו חומוס
- מרכיבים:
1-2 כפות שמן
1 חבילה (300 גרם) טופו חומוס בטעם מעושן של משק וילר
1-2 כפות רוטב סויה
1 בצל בינוני, חתוך לרבעים
3-4 שיני שום
1 גזר בינוני, חתוך למקטעים בינוניים
2 מקלות סלרי, חתוכות למקטעים בינוניים
1 כף שמן זית
800 גרם (2 פחיות) עגבניות מרוסקות
½ כפית מלח, או לפי הטעם
¼ כפית פלפל שחור
1 כפית פפריקה מתוקה או חריפה, לפי הטעם
1 כף שטוחה אורגנו מיובש, אופציונלי
הגשה:
פסטה מבושלת
אופן הכנה:
- מועכים את הטופו חומוס בעזרת מזלג לפירורים קטנים, או מגרדים בפומפייה גסה.
- מחממים את השמן במחבת, מוסיפים את הטופו חומוס ומטגנים תוך ערבוב עד שהוא מתחיל להזהיב. מוסיפים את הסויה, מערבבים ומעבירים לקערה. לא שוטפים את המחבת.
- טוחנים במעבד מזון את הבצל, השום, הגזר והסלרי למחית כמה שיותר חלקה.
- מחממים כף שמן זית במחבת, מוסיפים את מחית הירקות ומטגנים תוך ערבוב כ-10 דקות, עד שרוב הנוזלים מתאדים.
- מוסיפים את הטופו חומוס, מערבבים ומטגנים ביחד תוך ערבוב מדי פעם עוד 5-7 דקות.
- מוסיפים את העגבניות המרוסקות והתבלינים, מערבבים ומבשלים את הבולונז עוד 3-4 דקות. אם הרוטב יוצא סמיך מדי, אפשר לדלל עם כמות קטנה של מים רותחים.
- מגישים את הבולונז מיד עם כל סוג פסטה מבושלת שאוהבים, או שומרים בכלי אטום במקרר.
בתיאבון!