• מרכיבים:

    1-2 כפות שמן

    1 חבילה (300 גרם) טופו חומוס בטעם מעושן של משק וילר

    1-2 כפות רוטב סויה

    1 בצל בינוני, חתוך לרבעים

    3-4 שיני שום

    1 גזר בינוני, חתוך למקטעים בינוניים

    2 מקלות סלרי, חתוכות למקטעים בינוניים

    1 כף שמן זית

    800 גרם (2 פחיות) עגבניות מרוסקות

    ½ כפית מלח, או לפי הטעם

    ¼ כפית פלפל שחור

    1 כפית פפריקה מתוקה או חריפה, לפי הטעם

    1 כף שטוחה אורגנו מיובש, אופציונלי

    הגשה:

    פסטה מבושלת


אופן הכנה:

  1. מועכים את הטופו חומוס בעזרת מזלג לפירורים קטנים, או מגרדים בפומפייה גסה.
  2. מחממים את השמן במחבת, מוסיפים את הטופו חומוס ומטגנים תוך ערבוב עד שהוא מתחיל להזהיב. מוסיפים את הסויה, מערבבים ומעבירים לקערה. לא שוטפים את המחבת.
  3. טוחנים במעבד מזון את הבצל, השום, הגזר והסלרי למחית כמה שיותר חלקה.
  4. מחממים כף שמן זית במחבת, מוסיפים את מחית הירקות ומטגנים תוך ערבוב כ-10 דקות, עד שרוב הנוזלים מתאדים.
  5. מוסיפים את הטופו חומוס, מערבבים ומטגנים ביחד תוך ערבוב מדי פעם עוד 5-7 דקות.
  6. מוסיפים את העגבניות המרוסקות והתבלינים, מערבבים ומבשלים את הבולונז עוד 3-4 דקות. אם הרוטב יוצא סמיך מדי, אפשר לדלל עם כמות קטנה של מים רותחים.
  7. מגישים את הבולונז מיד עם כל סוג פסטה מבושלת שאוהבים, או שומרים בכלי אטום במקרר.

בתיאבון!