• מרכיבים:בצק:

    350 גרם (2.5 כוסות) קמח

    1 כפית מלח

    2 כפות שמן

    ¾ כוס מים, או קצת יותר במידת הצורך

    מלית:

    2 תפוחי אדמה גדולים, קלופים וחתוכים לקוביות בינוניות

    1 חבילה (300 גרם) טופו חומוס בטעם מעושן, מסונן, מיובש ומגורד בפומפייה גסה

    3-4 גבעולי בצק ירוק, חתוך

    מלח ופלפל שחור, לפי הטעם

    1 כפית כמון

    1/2 כפית כורכום

    ½ כפית קינמון

    ½ כפית פפריקה מתוקה

    הברשה:

    מעט שמן


אופן הכנה:

  1. מכינים את הבצק: שמים בקערה את מרכיבי הבצק, מערבבים בעזרת הידיים ולשים כ-5 דקות לבצק אחיד ואלסטי. מניילנים ומשאירים לנוח ל-30 דקות בטמפרטורת חדר.
  2. מכינים את המלית: מבשלים תפוחי אדמה עד שהם מתרככים, מסננים ומועכים לפירה גס, אפשר עם גושים קטנים. מוסיפים את הטופו חומוס (שלב 1), הבצל הירוק ואת כל התבלינים ומערבבים היטב. טועמים ובמידת הצורך מתקנים את התיבול.
  3. מחלקים את הבצק והמלית לארבעה חלקים שווים.
  4. מרדדים כל חתיכת בצק על משטח עבודה מקומח לעיגול בעובי 2-3 מ"מ. שמים במרכז את המלית וסוגרים את הקצוות מעליה למעין כיס הדוק (שלב 2). מקמחים עוד טיפה את משטח העבודה, הופכים את הכיס עם התפר כלפי מטה ומרדדים שוב לפיתה בקוטר כ-20 ס"מ.
  5. מחממים היטב מחבת יבשה ומטגנים כל פיתה כ-3-4 דקות מכל צד עד להזהבה.
  6. מברישים כל פיתה בשמן ומגישים.

בתיאבון!