לפי מחקרים, לא נמצא קשר בין צריכת סויה בגילאי הילדות לבין התפתחות מואצת או התפתחות מינית מוקדמת בקרב בנים ובנות. הסויה עשירה ברכיבים החיוניים לגדילה, ובטוחה לצריכה גם בתפריט היומי של ילדים וגם כפורמולה צמחית לתינוקות.
בזכות פיטו-אסטרוגנים, שמחקים את פעולת האסטרוגן וחוסמים חלק מהתופעות השליליות שלו. מחקר מ-2019 מצא שצריכה יומית של 25 גרם חלבון סויה למשך ששה שבועות הפחיתה את כמות הכולסטרול הרע בגוף ב-3%-4%.
על פי עמדת אגודת הסרטן האמריקאית, צריכה יומית של מוצרי סויה עשויה להוריד את הסיכון לחלות בסרטן השד, הערמונית ורירית הרחם, ויתכן שגם בסוגי סרטן נוספים.
צריכת חלבון מן הצומח (קטניות ככלל וטופו בפרט) יכולה להפחית את הסיכון לפתח מחלות לב והפרעות מטבוליות אחרות