
על הטופו שלנו
מה זה בכלל טופו?
טופו הוא מזון המופק מפולי סויה בתהליכים מסורתיים.
הטופו שלנו מיוצר ללא חומרים משמרים ומפולי סויה שלא עברו הנדסה גנטית.
איך מייצרים טופו ?
משרים את פולי הסויה במים, עד שהפולים מתחילים לנבוט.
טוחנים את פולי הסויה ומבשלים במים.
מסננים את הפולים ומפרידים את החלב הסויה מהמוצקים.
הטופו נוצר מערבוב חלב סויה טרי עם חומר מגבן.
את הטופו אנו חותכים שוקלים ואורזים בואקום.
היסטוריה:
הטופו הוא מזון מסורתי המהווה אבן יסוד בתזונת המזרח הרחוק. כלומר זהו מזון שעמד במבחן הזמן.
הוא התגלה לראשונה בסין לפני 2000 שנה. האגדה מספרת על טבח סיני שיצר בטעות את הטופו כשהוסיף אצות ניגרי לחלב סויה.
מסין הטופו התפשט לקוריאה וליפן במאה השמינית.
הטופו הופץ לכל המזרח יחד עם דת הבודהיזם הדוגלת בין היתר באורח חיים צמחוני.
בריאות:
הטופו עשיר בחלבון הוא מכיל את כל שמונת חומצות האמינו החיוניות לגוף . הטופו מכיל הרבה חלבון ביחס למוצרים צמחיים אחרים והוא הזמין ביותר לגוף.
לטופו ספירת קלוריות נמוכה ולכן נחשב כמזון דיאטטי, ערכו הקלורי ליחידת חלבון נמוך יחסית למוצרים אחרים מהחי והצומח.
הטופו הוא מקור מצוין של ויטמינים ומינרלים הוא עשיר בברזל וסידן, מנגן, סלניום וזרחן.
בנוסף, טופו הוא מקור טוב של מגנזיום, נחושת, אבץ וויטמין B1.
מחקרים:
מחקרים ממליצים על אכילת טופו ומוצרי סויה כחלק מתזונה בריאה ומאוזנת.
חלבון סויה (שממנו נוצר הטופו) אמור לעזור להוריד את רמת הכולסטרול הרע בגוף (LDL). טופו מכיל פיטו-אסטרוגנים שמחקים את פעולת האסטרוגן המיוצר על ידי הגוף וחוסמים חלק מהתופעות השליליות שלו, בכך שהם נקשרים באופן טבעי לקולטן האסטרוגן בתאים. יש סברה שלאכילת טופו וסויה יש פוטנציאל להפחית את הסיכון לחלות בסרטן השד. בשל ההשפעה שיש באכילת פיטו-אסטרוגנים שנמצאים בסויה, לדוגמה הקלה בגלי חום, מחליטות נשים רבות בגיל המעבר לכלול בתזונתן מזונות עשירים בסויה כמו טופו. הטופו עשיר בסידן ולכן מחקרים מצביעים על כך שהוא תורם נגד התפתחות מחלת האוסטאופורוזיס. כמובן שהכי חשוב, כמו כל מזון אחר, לאכול טופו במידה ובאחריות.
שימוש:
לנוכח טעמו הנייטרלי של הטופו. ניתן לשלב אותו כמעט בכל סוגי המזונות.
אם באפיה בבישול, או בטיגון.
טופו הבית מתאים המיוחד לאפייה, לצלייה ולטיגון.
טופו במרקם רך מתאים לממרחים, מרקים, קינוחים ושייקים.
הכל כמובן תלוי בטעם. אנחנו ממליצים להתנסות ולשלב את הטופו בבישול היום יומי שלכם כמרכיב פשוט ובריא.
איך לשמור על הטופו:
הטופו נשמר בקרור. אחרי הפתיחה צריך לכסות אותו במים ולהחליף אותם כל יום.
כמו כן ניתן להקפיא את הטופו, בהקפאה הוא משנה פעמים רבות את צבעו מלבן לצהבהב.
אחרי ההפשרה הטופו משנה את מרקמו, וסופג היטב טעמים.
עשיר בחלבון

ללא חומרים משמרים

ללא הנדסה גנטית
NON GMO
