ספרינג רולס עם קריספי טופו
- מרכיבים:1 חבילה דפי אורז
מילוי:
1 חבילה (300 גרם) טופו חומוס בטעם טבעי, מסונן ומיובש
שמן לטיגון
1 סלסלת נבטים
1/2 כרוב סגול בינוני, חתוך לרצועות
2 גזרים גדולים, חתוכים לרצועות דקות או מגורר גס
2 מלפפונים, חתוכים לרצועות
1 גמבה אדומה, חתוכה לרצועות
1 גמבה צהובה, חתוכה לרצועות
1/4 צרור עלי כוסברה
הגשה:
רוטב סויה
רוטב צ'ילי פיקנטי
אופן הכנה:
- חותכים את הטופו חומוס לרצועות דקות (שלב 1).
- מחממים מעט שמן במחבת ומקפיצים את הטופו חומוס עד להזהבה יפה.
- מסדרים את הירקות שעובדים איתם בכלים נפרדים – ככה יותר נוח לעבוד איתם.
- ממלאים קערה גדולה במים, ומרכיבים את הרולים אחד-אחד: טובלים דף אורז במים במלואו ומשאירים בפנים ל-5 שניות (אפשר לספור לאט עד 5). בשלב הזה הוא עדיין לא אמור להיות רך. מוציאים ופורסים על משטח העבודה.
- שמים במרכז הדף את התוספות לפי הטעם. משתדלים להניח ולצופף אותן לכדי ערימה יפה. משאירים שוליים של כ-1.5 ס"מ מכל צד.
- מרימים את חלק הדף שיותר קרוב אלינו ומניחים מעל התוספות. סוגרים מעליו בצורת מעטפה את החלק הימני והשמאלי של הדף (שלב 2).
- מניחים את הידיים על ההתחלה של הרול, ובעזרת האצבעות דוחפים ומהדקים את המילוי. חשוב לגלגל את הרולים בצורה הדוקה, כך המילוי יישאר במקום בזמן חיתוך הרולים.
- מגלגלים את הרול, מוודאים שהוא סגור מכל הצדדים ושמים על הקרש. ממשיכים עם יתרת הדפים והמילוי.
- חותכים את הרולים המוכנים חצי-חצי ומגישים לצד הרטבים.
בתיאבון!