מרכיבים:

300 גרם (1 חבילה) טופו חומוס בטעם טבעי, מיובש

5 כפות מיונז טבעוני

2 כפות שמרי בירה

1.5 כפיות חרדל דיז'ון / חרדל רגיל

3-4 גבעולי בצל ירוק, חתוך לטבעות

½ בצל אדום, חתוך לקוביות קטנות

1 מקל סלרי, חתוך לקוביות קטנות

1 כפית שטוחה מלח הודי שחור (קאלה נמק)

¼ כפית אבקת כורכום

¼ כפית פלפל שחור

הגשה:

לחם טרי או קלוי

פרוסות אבוקדו

פרוסות עגבנייה


אופן הכנה:

  1. חותכים את הטופו לקוביות קטנות, או לחליפין מועכים עם מזלג (שלב 1).
  2. שמים בקערת ערבוב גדולה את הטופו, המיונז הטבעוני, שמרי הבירה, החרדל, הבצל הירוק, הבצל האדום, הסלרי והתבלינים ומערבבים בעדינות בעזרת כף עד שמתקבל סלט אחיד (שלב 2). במידת הצורך מוסיפים עוד קצת מלח הודי שחור שאחראי על הטעם ה"ביצתי", וכורכום שצובע את הסלט בצהוב.
  3. מגישים את סלט הביצים הטבעוני עם פרוסות לחם ותוספת לפי הטעם.
  4. שומרים בכלי אטום במקרר.

בתיאבון!