• מרכיבים:בצק:מרכיבים:

    רוטב:

    2-3 כפות שמן זית

    1 בצל, חתוך לקוביות קטנות

    2-3 שיני שום, קצוצות

    1 גזר, חתוך לקוביות

    1 פלפל גמבה, חתוך לרצועות

    מלח ופלפל לפי הטעם

    1 כפית במון

    100 גרם (1 מיכל) רסק עגבניות

    מים רותחים

    ½ צרור עלי כוסברה, קצוצים

    מפרום:

    3 תפוחי אדמה גדולים, קלופים

    1 חבילה (300 גרם) טופו חומוס בטעם מעושן, מסונן, מיובש ופרוס לפרוסות בעובי 1 ס"מ

    בלילה:

    2-3 כפות קמח / קמח חומוס

    ½ כוס מים

    שמן לטיגון חצי עמוק

    הגשה:

    עלי כוסברה, קצוצים


אופן הכנה:

  1. מכינים את הרוטב: מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הנבצל והשום עד להזהבה. מוסיפים את הגזר והפלפל, מערבבים ומטגנים עוד 1-2 דקות. מתבלים, מוסיפים את רסק העגבניות ומים רותחים לגובה כ-4-5 ס"מ ומביאים לרתיחה. מבשלים כ-15 דקות, או עד שהירקות מתרככים. מוסיפים את הכוסברה.
  2. בינתיים מכינים את המפרום: חותכים את תפוחי האדמה לפרוסות בעובי כ-2.5 ס"מ. מכינים "סנדוויצ'ים" – שמים פרוסת טופו חומוס בין שתי פרוסות תפוח אדמה (שלב 1). מערבבים בקערה את מרכיבי הבלילה.
  3. מחממים שמן במחבת. טובלים כל מפרום בבלילה ומטגנים משני הצדדים עד להזהבה יפה.
  4. מעבירים את המפרום לרוטב (שלב 2) ומבשלים כ-30 דקות, או עד שתפוחי האדמה מתרככים, והרוטב מסמיך. מדי פעם שמים את הרוטב על המפרום.
  5. מפזרים את הכוסברה ומגישים.

בתיאבון!