מפרום טבעוני
- מרכיבים:בצק:מרכיבים:
רוטב:
2-3 כפות שמן זית
1 בצל, חתוך לקוביות קטנות
2-3 שיני שום, קצוצות
1 גזר, חתוך לקוביות
1 פלפל גמבה, חתוך לרצועות
מלח ופלפל לפי הטעם
1 כפית במון
100 גרם (1 מיכל) רסק עגבניות
מים רותחים
½ צרור עלי כוסברה, קצוצים
מפרום:
3 תפוחי אדמה גדולים, קלופים
1 חבילה (300 גרם) טופו חומוס בטעם מעושן, מסונן, מיובש ופרוס לפרוסות בעובי 1 ס"מ
בלילה:
2-3 כפות קמח / קמח חומוס
½ כוס מים
שמן לטיגון חצי עמוק
הגשה:
עלי כוסברה, קצוצים
אופן הכנה:
- מכינים את הרוטב: מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הנבצל והשום עד להזהבה. מוסיפים את הגזר והפלפל, מערבבים ומטגנים עוד 1-2 דקות. מתבלים, מוסיפים את רסק העגבניות ומים רותחים לגובה כ-4-5 ס"מ ומביאים לרתיחה. מבשלים כ-15 דקות, או עד שהירקות מתרככים. מוסיפים את הכוסברה.
- בינתיים מכינים את המפרום: חותכים את תפוחי האדמה לפרוסות בעובי כ-2.5 ס"מ. מכינים "סנדוויצ'ים" – שמים פרוסת טופו חומוס בין שתי פרוסות תפוח אדמה (שלב 1). מערבבים בקערה את מרכיבי הבלילה.
- מחממים שמן במחבת. טובלים כל מפרום בבלילה ומטגנים משני הצדדים עד להזהבה יפה.
- מעבירים את המפרום לרוטב (שלב 2) ומבשלים כ-30 דקות, או עד שתפוחי האדמה מתרככים, והרוטב מסמיך. מדי פעם שמים את הרוטב על המפרום.
- מפזרים את הכוסברה ומגישים.
בתיאבון!