• מרכיבים ל-10 מנות אישיות:

    מלבי:

    800 מ"ל (1/3 3 כוסות) משקה אורז-שקדים

    80 גרם (1/2 כוס פחות 1 כף) סוכר

    60 גרם (6 כפות) קורנפלור

    סירופ:

    400 גרם (חבילה) פירות יער קפואים

    2-3 כפות סוכר / מייפל, או לפי הטעם

    הגשה:

    פיסטוק קצוץ


אופן הכנה:

  1. מכינים את המלבי: שמים בסיר 2.5 כוסות משקה אורז-שקדים (שלב 1) והסוכר, מערבבים ומביאים לסף רתיחה.
  2. בקערה נפרדת שמים את שאריות המשקה והקורנפלור ומערבבים היטב בעזרת מטרפה כדי שלא יישארו גושים.
  3. מוסיפים את תערובת הקורנפלור לסיר, מערבבים היטב וממשיכים לבשל על אש בינונית, תוך ערבוב קבוע, עד שהמלבי מתחיל להסמיך.
  4. יוצקים את המלבי לתוך כלי ההגשה (שלב 2), ממלאים עד לגובה 3/4 כלי. מקררים תחילה על השיש עד לטמפרטורת החדר, ולאחר מכן מעבירים למקרר.
  5. מכינים את הסירופ: שמים את פירות היער המופשרים והסוכר במעבד מזון וטוחנים למחית אחידה וחלקה. אם רוצים מרקם חלק לגמרי, אפשר להעביר את המחית דרך מסננת צפופה.
  6. יוצקים את הסירופ מעל המלבי, מפזרים פיסטוק ומגישים.

בתיאבון!