מלבי טבעוני
- מרכיבים ל-10 מנות אישיות:
מלבי:
800 מ"ל (1/3 3 כוסות) משקה אורז-שקדים
80 גרם (1/2 כוס פחות 1 כף) סוכר
60 גרם (6 כפות) קורנפלור
סירופ:
400 גרם (חבילה) פירות יער קפואים
2-3 כפות סוכר / מייפל, או לפי הטעם
הגשה:
פיסטוק קצוץ
אופן הכנה:
- מכינים את המלבי: שמים בסיר 2.5 כוסות משקה אורז-שקדים (שלב 1) והסוכר, מערבבים ומביאים לסף רתיחה.
- בקערה נפרדת שמים את שאריות המשקה והקורנפלור ומערבבים היטב בעזרת מטרפה כדי שלא יישארו גושים.
- מוסיפים את תערובת הקורנפלור לסיר, מערבבים היטב וממשיכים לבשל על אש בינונית, תוך ערבוב קבוע, עד שהמלבי מתחיל להסמיך.
- יוצקים את המלבי לתוך כלי ההגשה (שלב 2), ממלאים עד לגובה 3/4 כלי. מקררים תחילה על השיש עד לטמפרטורת החדר, ולאחר מכן מעבירים למקרר.
- מכינים את הסירופ: שמים את פירות היער המופשרים והסוכר במעבד מזון וטוחנים למחית אחידה וחלקה. אם רוצים מרקם חלק לגמרי, אפשר להעביר את המחית דרך מסננת צפופה.
- יוצקים את הסירופ מעל המלבי, מפזרים פיסטוק ומגישים.
בתיאבון!