מאפה תרד וטופו

 


מצרכים:

המתכון לשני מאפים גדולים

  • חבילת "בצק עלים מרודד"- מופשר לילה במקרר
  • מעט שמן זית, שומשום (לציפוי)

למלית:

  • חבילת טופו רך
  • 400 גרם תרד
  • גבעול כרשה
  • 4 שיני שום פרוסות
  • 2 כפות שמן זית
  • כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל
  • 1/2 כפית מוסקט

הכנה:

מחממים תנור ל-180 מעלות.
חותכים את הכרשה לטבעות ומטגנים במחבת עם פרוסות שום ושמן זית.
שוטפים היטב את עלי התרד, קוצצים  ומוסיפים למחבת עם מעט מים.

מועכים במזלג את הטופו בקערה, מוסיפים את תכולת המחבת,ואת כל שאר המצרכים ומערבבים היטב.
פורסים את בצק העלים על משטח עבודה. חותכים ממנו מלבן, מסדרים את המלית באמצע ומקפלים משני הצדדים. מניחים את גליל הבצק על נייר אפיה על צדו החלק, חורצים בסכין ומברישים במעט שמן זית. מפזרים מעל שומשום.
מכניסים לתנור החם, לכ-30 דקות, עד להזהבה .
מוציאים מהתנור ומגישים חם.


בתיאבון!