טופו למתחילים
קצת על טופו . .
הטופו הוא נייטרלי בטעמו, לכן ניתן לשלב אותו במאכלים שונים ובצורות בישול שונות.
אם באפיה בבישול, או בטיגון.
אין הבדל מהותי בין הסוגים, אבל מומלץ להשתמש בהם כך-
טופו הבית לאפייה, לצלייה ולטיגון.
טופו במרקם רך לממרחים, מרקים, קינוחים ושייקים.
קניתם חבילות טופו מה עכשיו?
טופו הוא חומר גלם נהדר בריא ופשוט.
אבל צריך לזכור שהוא חומר גלם ושצריך להשקיע ביחס עליו ולא לצפות שהיה טעים ישר מהחבילה. (לרוב האנשים)
כמה טיפים פשוטים להתחלת עבודה עם טופו !
- נתחיל בחיתוך- לחיתוך הטופו אין צורה מסוימת שעדיפה על אחרת. והרבה תלוי במתכון שאתם מתכננים. אפשר לחתוך לקביות, לפרוסות או לגרר בפומפייה אפשר להכניס את הטופו למעבד מזון ביחד עם ירקות.
- במרינדה- בשביל שהטופו יספוג את הטעם שתרצו רצוי אם יש לכם זמן, להשרות אותו במרינדה. הטופו סופג טעמים מטבעו. אם תשרו אותו לכל הלילה או לפחות ל4 שעות תגלו שהוא קיבל את טעם שרציתם והוא ישתלב בקלות במתכון שלכם.
- להקפיא – שמכניסים את הטופו למקפיא אפשר להאריך את אורך חיי המדף שלו. הטופו יקפא וישנה את צבעו לצהבהב. אחרי שתפשירו אותו ותסחטו אותו מן הנוזלים. המים שיצאו יפנו מקום לתעלות אוויר קטנטנות שמוכנות לספוג את הטעם שתרצו.
- להקפיץ – לחסרי הזמן מומלץ להקפיץ את הטופו במחבת עם שמן צמחי. כשהטופו מזהיב ניתן להוסיף את הרוטב הרצוי. להקפיץ את הטופו זוהי הדרך המהירה ביותר להעניק לו את הטעם שתרצו, במינימום מאמץ.
לא משנה באיזה דרך אתם אוהבים את הטופו שלכם הטיפים הפשוטים האלה יתנו לכם כלים לגשת אליו.