בודהה בול

 

מתכון ל4-5 מנות


מצרכים:

  • חבילת טופו הבית
  • סלק גדול
  • 2 עגבניות
  • סלסלת פטריות שמפניון
  • 200 גרם שעועית קפואה
  • כוס וחצי אורז מלא
  • מלח
  • פלפל
  • שומשום שחור

 

למרינדה:

  • 2 כפות רוטב סויה
  • 2 כפות סילאן
  • 2 כפות חומץ תפוחים
  • רבע כוס מים

הכנה:

מערבבים בקופסה את מרכיבי המרינדה.

חותכים את הטופו לאצבעות. מכניסים את הטופו למרינדה מערבבים היטב. משרים במקרר למשך כשעתיים.

מכינים את האורז לפי ההוראות שעל האריזה.

מקלפים את הסלק ומבשלים במים רותחים עד שהוא מתרכך.

מבשלים את השעועית במים רותחים למשך כ-4 דקות עד להתרככות. (כדאי לשים לב שהשעועית  לא תתרכך יתר על המידה)

חותכים את הפטריות והעגבניות לרבעים.

חותכים את הסלק לאצבעות.

מחממים מחבת על אש גבוהה, צורבים את הירקות במחבת . מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.

מטגנים היטב את הטופו.

מגישים בקערה עם אורז מלא ומעליו מסדרים את הירקות והטופו.

מפזרים מעל שומשום שחור.


בתיאבון!